Tee Jays

Vuonna 1976 perustetun Tee Jaysin juuret ovat Alabamassa, Yhdysvalloissa. Yrityksen perustajan Terry Wylien visiona oli tehdä maailman paras mainostekstiilipaita ja tästä visiosta syntyi SOF TEE T-paita, joka on tunnettu ympäri maailmaa. 2002 yritys siirtyi Tee Jaysin perustajan pitkäaikaisten ystävien ja yhteistyökumppaniensa George ja Peter Høflerin omistukseen Tanskaan.

Tee Jaysin avainelementit tekstiileissä ovat laadukkuus ja skandinaavinen design. Malliston suunnittelijat ja teknikot jatkavat tekstiilien tyylin sekä ominaisuuksien kehittämistä pyrkien jatkuvasti asettamaan niille uusia standardeja. Tee Jaysilla on yksi Euroopan ainutlaatuisimmista peruskokoelmista, jossa yhdistyvät trendikkyys, laatu sekä hinta.

 

Sosiaalinen vastuu

Tee Jaysin CSR (Corporate social responsibility) ydinarvoihin kuuluu päättäväisyys ja omistautuminen ajatukselle tehdä maailmasta parempi paikka, mikä muuttaa liiketoimintaa ja ylläpitää kasvavaa liiketoimintaa. Heidän toiminta-ajatus perustuu YK:n Global Compactin kymmeneen periaatteeseen, jotka perustuvat kansainvälisesti hyväksyttyihin ihmisoikeuksia, työntekijöiden oikeuksia, ympäristönsuojelua ja korruption torjuntaa koskeviin julistuksiin ja sopimuksiin.

Amfori

Tee Jays on jäsenenä Amforissa, johtavassa maailmanlaajuisessa avoimen ja kestävän kaupan järjestössä. Amfori yhdistää yli 2000 yritystä, jotka ovat sitoutuneet parantamaan työoloja ja ympäristöolosuhteita maailmanlaajuisessa tekstiilituotannossa. Amforin avulla pidetään huoli myös jatkuvan korkean tason seurannasta Tee Jaysin tuotteita valmistavissa nimetyissä tehtaissa.

Öko-Tex® Standard 100

Kaikki Tee Jays tuotteet on suojattu Ökö-Tex 100® -standardilla, joka on yksi tunnetuimmista tekstiilistandardeista, joka takaa, että vaatteet eivät sisällä haitallisia aineita. Öko-Tex-standardi 100 on kansainvälinen tekstiilien testaus- ja sertifiointijärjestelmä, joka kehitettiin vuonna 1992. Sitä noudattavat yritykset saavat hakea tuotteilleen Ökö-Tex 100 kansainvälisen ympäristö- ja tuoteturvallisuusmerkin. Standardi rajoittaa tiettyjen haitta-aineiksi katsottavien tekstiilikemikaalien käyttöä. 

Sertifikaatin myöntää riippumaton tutkimuslaitos. Vastuut on jaettu 17 testauslaitokselle, joilla on 40 maailmanlaajuista toimipaikkaa. Sertifikaatin kriteerit perustuvat tuoreimpiin tutkimuksiin ja niitä päivitetään jatkuvasti. Serfikaatti myönnetään kerrallaan yhdeksi vuodeksi.

Organic Content Standard (OCS)

Organic Content Standardin tarkoituksena on todentaa tuotteessa olevien luonnonmateriaalien määrä valmiissa tuotteessa ja seurata raaka-aineiden kulkua niiden alkulähteeltä aina valmiiseen tuotteeseen saakka. Organic Content Standard / OCS -sertifioidut Tee Jays tekstiilit on merkitty luomupuuvillasymbolilla. OCS:n mukaan sertifioidut tuotteet sisältävät luonnonmukaisesti viljeltyä materiaalia, joka on riippumattomasti todennettu toimitusketjun jokaisessa vaiheessa tilalta valmiiseen tuotteeseen. Luomupuuvilla tuotetaan ja sertifioidaan luomuviljelystandardien mukaisesti, mikä edellyttää ekosysteemien ylläpitämistä.

Recycled Claim Standard (RCS)

Recycled Claim Standard tarkistaa kierrätetyn sisällön ja seuraa sitä lähteestä lopputuotteeseen. Recycled Claim Standardin mukaan sertifioidut tuotteet sisältävät kierrätettyä materiaalia, joka on riippumattomasti todennettu toimitusketjun jokaisessa vaiheessa kierrättäjästä valmiiseen tuotteeseen.

Better Cotton

Tee Jays on Better Cottonin ylpeä jäsen sitoutuen parantamaan puuvillan viljelykäytäntöjä maailmanlaajuisesti Better Cottonin avulla. Tee Jays on sitoutunut hankkimaan 95% puuvillasta kestävämpänä puuvillana vuoteen 2025 mennessä. Kestävämpään puuvillaan kuuluvat Better Cotton ja Organic puuvilla. Better Cotton yhdistää ihmisiä ja organisaatioita koko puuvilla-alalla pellolta varastoon edistääkseen mitattavissa olevia ja jatkuvia parannuksia ympäristön, viljelijäyhteisöjen ja puuvillan tuotantoalueiden talouksien kannalta.