Ravinnon merkitys hyvinvointiin

Ruokavalio ei vaikuta vain jaksamiseen, vaan muun muassa mielialaan, muistiin, hormonitoimintaan, ihon kuntoon, sairauksien syntyyn ja paranemiseen. Ruoka pitää meidät elossa ja vaikuttaa meihin monella tapaa.

Saimme vieraaksemme Healing Foodien verkkosivuston perustaja Titta Winqvistin. Titta kertoi miten ravitsemuksella voi vaikuttaa merkittävästi omaan terveyteen ja ennen kaikkea mielen hyvinvointiin.

Monet ihmiset kärsivät suolisto-ongelmista, joihin liittyy jatkuvaa väsymystä sekä aivosumua ja oppivat pitämään näitä normaalina osana elämää. Omaa vireystilaa voi kuitenkin parantaa ravinnon avulla huomattavasti. Ruokavalio länsimaisssa on usein kuituköyhää, joka aiheuttaa vääristynyttä mikrobikantaa suolistossa. Mitä parempi ja monipuolisempi mikrobikanta elimistössä on, niin sitä paremmin meidän aivot voi ja tämä vaikuttaa kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.

 

”On jollain tavalla lohdullista ja motivoivaa, että kun opetan mikrobit ja elimistön erilaisille tavoille, niin mielikin tulee siellä perässä. Sitten muutos tuntuu hyvältä.”

 

Voi hyvin! Suolisto kuntoon ravinnolla -kurssi löytyy myös PT-Designin lahjakorteista. Verkkokurssilla tarjotaan erilaisia vaihtoehtoja ja reseptejä ruokavalion muuttamiseen. Kurssi muodostuu eri moduuleista. Aluksi kartoitetaan omaa vointia, jotta voidaan verrata muutosta. Perusvinkeillä löydetään keinot suoliston rauhoittamiseen. Sivustolla perustellaan, miksi esimerkiksi sokeri kannattaa jättää ruokavaliosta pois. Muutos on helpompi toteuttaa, kun ymmärtää miksi tämä on hyvästä ja mitä vaikutusta muutoksella voidaan saavuttaa.

 

”Pyrin herättämään tervettä uteliaisuutta, jotta saadaan lukijat kokeilemaan miten muutokset ravintotottumuksissa vaikuttaa omaan jaksamiseen.”

 

Katso Titan ja Henrikin mielenkiintoinen keskustelu aiheesta alla olevasta videosta.

Lisää kirjoituksia