Uusi vaihtoehto suomalaiseen koru­maailmaan

Miten riisipuuro liittyy Lumoavan syntyyn? Miten Lumoavan korut saavat alkunsa ja mistä muusta Lumoava tunnetaan kuin upeista koruistaan?

Lumoavan toimitusjohtaja Mikko Pessi kävi Pitäjänmäellä kertomassa maailman pohjoisimman korutehtaan synnystä ja toiminnasta. Vuonna 1942 perustetun Lumoavan tarina on saanut alkunsa riisipuurosta.

Mikko Pessin isoisä hakeutui Kuopiossa paikallisen kultasepän oppipojaksi ja ryhtyi opiskelemaan kultasepän ammattiin perinteisesti oppipoika-kisälli-kultaseppämestari polulla. Rintamalta palattuuan 1942 hän perusti oman kultasepänverstaan. Nykyisin Kuopiossa Neulamäen teollisuuskylän alueella toimivassa yrityksessä on 50 henkeä töissä.

Lumoava on saanut alunperin syntynsä vapaudesta muotoilla. Vuonna 2006 Lumoava lähti rakentamaan uutta vaihtoehtoa suomalaiseen korumaailmaan. 15-vuotisen matkan aikana on paljon tutkittu mitä asiakkaat haluavat koruilta, jonka pohjalta suunnittelutyötä usein lähdetään tekemään. Minkä kokoisia tuotteita, mistä materiaalista ja millaisia asioita tuotteissa pitäisi olla.

”Näiden ohjaavien speksien jälkeen suunnittelijalla on oma vapaus luoda se muotokieli ja design ja jokaisella on tietysti se oma kädenjälki. Tosi paljon suunnittelijat saavat inspiraatiota Suomen luonnosta, erilaisista elämän tärkeistä ja merkityksillisistä hetkistä ja niiden vaikutuksista tunteisiin.”

Ympäristöä ajatellen

Vastuullisuus on yksi Lumoavan arvoista ja Lumoava pyrkii toimimaan mahdollisimman tarkasti omassa toiminnassaan. Lumoavan korut valmistetaan tänä päivänä kierrätetyistä materiaaleista. Hopean kierrätysaste on jopa 98%.

Korujen lisäksi Lumoavalla on Lumoava Koti-konseptiin kuuluvia kodin koriste-esineitä mm teräksisiä lautasia ja kynttilälyhtyjä sekä vuosittain vaihtuvia joulukoristeita. Tuotteet sopivat hyvin esimerkiksi B-2-B puolella merkkipäivälahjoiksi ja vuosipäivälahjoiksi.

”Lumoava Koti tuotteissa on erinomainen mahdollisuus hyödyntää lasermerkintää. Niihin on helppo tuoda asiakkaan toiveen mukaan logo tai jotakin muuta viestiä tai kiitosta.”

Lumoava toimii myös Citizen rannekellojen maahantuojana. Katso videolta mainio tarina Lumoavan tarinan koko synnystä, mistä Inni Pärnäsen Silmu-korut ovat saaneet inspiraationsa sekä tietoa Citizen kellojen japanilaisesta hupputeknologiasta ja -laadusta.

Lisää kirjoituksia