Tarinamme tähän päivään asti

Olemme kotimainen perheyritys, joka on valmistanut nahasta design-tuotteita käsityönä jo 60 vuotta. Tarjoamme myös yksilöllisempiä yrityslahjapalveluja kuin yksikään kilpailijamme. Miten näin ainutlaatuinen palvelutalo rakentui?

Etelä-Satakunnassa, Kokemäenjoen rantamaisemmissa virtaavat käsityöläisammattien pitkät perinteet. Jo 1800-luvun lopulla Äetsän kylästä kantautui pauke ja naputus, kun kymmenet pienet verstaat valmistivat muun muassa koreja, hattuja ja osia kangaspuihin.

Kun toiminta laajeni piennahkatuotteisiin, kuten laukkuihin, lompakoihin ja kasseihin, toivat ne elannon jopa sadoille yrittäjille verstaissaan. Tästä taidosta ja perinteestä alkoi ammentaa jo 1950-luvulla PT-Design, perustajinaan Raili ja Topi Pohjolainen.

Pohjolaisten jäädessä eläkkeelle vuonna 1990, uusiksi omistajiksi tulivat Pirjo ja Markku Teckenberg. He laajensivat toiminnan yrityslahjoihin ja palveluihin, jotka helpottavat niiden antamista ja saamista.

Vaikka modernit teknologiat hallitsevat esimerkiksi jo monia yksilöintitekniikoitamme ja logistiikkamme, PT-Design elää ja hengittää yhä suomalaista käsityöperinnettä juurillaan Sastamalassa. Kaikki kauniit ja käytännölliset nahkatuotteemme valmistetaan yhä käsityönä.