Helly Hansen

Vaatemerkki, jonka korkealaatuiset vaatteet ja asusteet ovat pohjoismaista suunnittelutaitoa.

"Helly Hansenin tuotteet ovat joka säällä käytettäviä varusteita, joita käyttävät ammattilaiset merillä, vuorilla ja työpaikoilla. Helly Hansen tekee varusteita tilanteisiin, joissa tarvitaan toimivuutta, suojaa ja turvaa."

 

Laadukkaita vapaa-ajan vaatteita miehille ja naisille

Norjalainen Helly Hansen on tehnyt jo yli 140 vuotta ammattilaisille varusteita, jotta ihmiset ovat voineet toimia äärimmäisissäkin olosuhteissa, säilyä hengissä ja tuntea olevansa hengissä. Kaikki alkoi vuonna 1877, kun merikapteeni Hansen keksi tavan suojautua Norjan ankarassa merisäässä. Hän ja hänen vaimonsa Margrethe aloittivat vesitiiviiden öljykankaasta tehtyjen takkien, housujen ja suojapeitteiden valmistamisen. Legenda oli syntynyt.

Helly Hansenin varusteita käyttävät ammattilaiset merillä, vuorilla ja työpaikoilla. Se on myös johtava hiihtoammattilaisten merkki ja purjehdusvarusteita käyttävät merenkävijät viidellä valtamerellä. Helly Hansen tekee varusteita tilanteisiin, joissa tarvitaan toimivuutta, suojaa ja turvaa.

He jatkavat Merikapteen Hansenin perintöä keksien ensimmäisenä uusia mullistavia materiaaleja maailman ankarimmissa ympäristöissä toimivien ihmisten oivalluksista. Näistä keksinnöistä myös aktiiviliikkujat ja harrastajat voivat nauttia.

Kehitystä ja keksintöjä materiaaleissa

Helly Tech
Helly Hansen on kehittänyt teknisen Helly Tech -kankaan, joka on vedenpitävää ja jossa on hengittävä päällikerros. Sen uniikki kalvo estää vesimolekyylien läpipääsyn vaatteen sisälle. Kosteus kuitenkin pääsee iholta kankaan läpi ulos. Näin et kastu sateesta ja et hikoile vaatteessa vaan se on miellyttävä ja sopiva. Materiaali sopii vaativimpiinkin olosuhteisiin. Helly Tech -kankaassa on vesitiiviin uloimman kerroksen alla usein hyvin hengittävä sisäpuolen kangas kuten verkko tai vuori. Materiaali on myös hyvin tuulenpitävää.


Lifa
Vuonna 1970 Helly Hansenin Lifa oli vallankumouksellinen. Helly Hansen esitteli ensimmäisen teknisen kerroksellisen materiaalin. Kangas perustuu lanka-teknologiaan, joka siirtää kosteuden pois iholta ja siirtää sen kankaan pinnalle, josta se haihtuu ja ihminen pysyy lämpimänä, kuivana ja olo vaatteessa on miellyttävä ja mukava. Lifassa on erinomainen kosteuden siirto ja eristys. Materiaalia on kehitetty yhteistyössä eri ammattilaisten kanssa ja testattu ammattilaisilla maapallon vaativimmissa olosuhteissa. Lifan kolmivaiheinen kosteuden siirto toimii saumattomasti suojaten vaatteen käyttäjää kylmissä olosuhteissa. Lifa on lämmin ja verkkokonstruktio imee kosteuden, josta se haihtuu pois ja iho ei hikoile.
LÄMMIN + KUIVA = miellyttävä

HH Lifa® Merino Max ½ Zip
Tämä on uniikki kaksikerroksinen rakenne, jossa on yhdistetty Lifa ja merino sisäkerrokseen. Lifa poistaa kosteutta ja merino takaa hengittävää lämpoä.

HH Lifa® Active
Tällä kevyellä kaksikerroksisella materiaalilla on paras kosteuden siirto on  ja se toimii vuoden ympäri.


H2Flow™
Tässä materiaalissa on lämmönsäätelymekanismi, joka kehitettiin yhdessä vuoristossa liikkuvien ammattilaisten kanssa. Hiihtäjille haluttiin monipuolisuutta ja mukavuutta vaihtuviin sääolosuhteisiin ja myös eri aktiviteettien tasoille. Teknologia pitää lämpimänä varastoiden lämmintä ilmaa. Viilennys onnistuu tuuletusvetoketjuen avulla. Kankaassa on ilmataskuja, joihin lämmin ilma säilöytyy ja pitää ihmisen lämpimänä.


Lifaloft™
Helly Hansenilla on uusi lämmin keksintö, kevyt mutta lämpöä eristävämpi materiaali takkeihin. Eksluusiivisessa yhdistelmässä he liittävät yhteen Lifa-teknologian ja Primaloft-eristyksen. Uusi LifaLoft eritys pitää enemmän lämpöä, vaikka onkin hyvin kevyttä ja miellyttävää myös hyvin intensiivisissä aktiviteeteissa. LifaLoft eristys on 20% kevyempää kuin normaalisti ja tämä mahdollistaa maksimaalisen mukavuuden ja liikkuvuuden. LifaLoft materiaalissa on enemmän ilmataskuja ja näin se on lämpimämpää ja kevyempää kuin normaalisti.

Historiaa, aikaisempia kangaskeksintöjä

1949 Helox
Vesitiivis kangas, johon oli ommeltu läpikultavaa PVC muovia kankaaseen kiinni. Tätä materiaalia valmistettiin todella suuria määriä ja Norjalaiset käyttivät sitä myös Helsingin 1952 Olympilaisissa.

1961 Fiberpile
Tekninen välikerros keksittiin ja tämä oli ensimmäinen fleece.

1970 Lifa®
Tekninen kerros

1984 Helly Tech®
Vesitiivis ja hengittävä materiaali

1990 Prowool - Lifa + Merino
Uudelleen nimettynä HH®Warm™

2004
Kengät lisättiin mallistoon ja ensimmäisenä oli purjehduskengät. Nykyään kenkiä mallistoissa on suunniteltu vuorille, merille, kaduille ja työpaikoille.

2008 Odin
3-kerroksinen palkittu kangas vuorilla liikkujille. Mallisto laajeni ammattilaiskengillä.

2012 H² Flow™
Parempi ratkaisu lämmön säätelyyn

2015 Magni
Työvarusteiden toimivuudessa kehitys ja uuden standardin luominen.

2016 Elevation Jacket
Äärimmäisiin olosuhteisiin

2017 The 140 Collection

2018 LifaLoft™
Lämpimämpi ja kevyempi materiaali

 

 
 
 

Voimmeko olla avuksi?

Edetään näin

  1. keskustellaan kuinka voimme olla avuksi
  2. saat ehdotuksen etenemisestä