Lumoava

Lumoavan taustalla toimivalla Lumoava Finlandilla on pitkä historia laadukkaiden jalometallituotteiden valmistajana. Yhtiön toimintaa ohjaavat rehellisyys, avoimuus sekä tinkimätön ammattitaito. Lumoava Finland on ollut vahvasti mukana luomassa suomalaista korukulttuuria jo vuodesta 1942.  Lumoava Finlandin pitkä historia ja vahva korualan osaaminen olivat merkittäviä tekijöitä, joiden ansiosta Lumoava perustettiin lokakuussa 2008.

Lumoavan tarina sai alkunsa halusta tehdä jotain uutta ja erilaista. Kaiken keskiössä oli ajatus korkealaatuisesta korumuotoilusta ja korujen tärkeydestä elämän merkityksellisissä hetkissä. Muotoilijat Heikki Hartikainen ja Eelis Aleksi ovat olleet osa Lumoavan tarinaa perustamisesta lähtien, ja heistä Eelis Aleksi keksi nimen Lumoava. Nimeen kiteytyy kaikki tärkeä: korujen ja ympäröivän maailman kauneus, kaikkien elämän hetkien merkityksellisyys, toisistamme välittäminen ja yhdessä tekemisen tärkeys.

Maailman pohjoisin korutehdas

Lumoavan korut valmistetaan käsityönä maailman pohjoisimmassa korutehtaassa Kuopiossa, jossa kierrätetty jalometalli saa uuden muodon ja elämän. 

Korut valmistetaan käsityönä kierrätetystä hopeasta ja kullasta

Ekologisuus ei välttämättä ole ensimmäinen asia, joka koruihin liitetään. Lumoavan laadukkaat hopea- ja kultakorut ovat kuitenkin monella tavalla ekologisia, sillä ne kestävät aikaa ja voivat kulkea sukupolvelta toiselle perintönä. Lisäksi kulta ja hopea ovat täysin kierrätettäviä materiaaleja, ja suurin osa korujen valmistusmateriaalista on voinut olla aiemmin vaikka jonkun rakas koru tai hopeinen kahvilusikka.

Valmistajana Lumoava on sitoutunut toimimaan itsekin mahdollisimman ympäristöystävällisesti ja kierrätämään kaiken muunkin materiaalin pakkausmateriaaleista kahvikuppeihin. Valmistuksessa käytetty kipsimateriaali käsittellään itse ja kemikaalit lähetään jatkokäsittelyyn ammattilaisille. Tehtaan pintakäsittelyosastolla on käytössä kiertovesijärjestelmä, jossa huuhteluvedet kiertävät ja puhdistuvat ionipuhdistamossamme. Myös laitteiden jäähdytys tapahtuu suljetulla vesikierrolla ja tehtaan ilmanvaihdossa on luonnollisesti lämmöntalteenotto. Näin Lumoavalla on haluttu varmistaa, että heidän jalanjälkensä ympäröivään luontoon on mahdollisimman pieni.


Lumoava takaa, että:

  • Korujen valmistuksessa käytetään 100% kierrätettyä hopeaa ja kultaa
  • Valmistusprosessissa otetaan kaikki niin sanottu ”hukka” talteen, ja kerätään jopa syntyvä jalometallipöly, joka lähetetään puhdistettavaksi ja saadan sitä kautta uudestaan käyttöön
  • Korujen lukot, lenkit, korvakorujen tapit ja muut osat, joita Lumoava ei itse valmista, tulevat vastuullisilta kotimaisilta ja eurooppalaisilta toimittajilta
  • Lumoavan käyttämät timantit ostetaan suomalaiselta välittäjältä, joka takaa, että toimitusketju on alusta asti vastuullinen