Iittala

Vuonna 1881 Iittalan kylässä sijaitsevasta lasitehtaasta alkananut tarina ilmenee tänä päivänä kokoelmana ajattomia esineitä, jotka on suunniteltu rikastuttamaan ihmisten arkea. Iittala on vakiinnuttanut paikkansa kansainvälisen muotoilun kentällä pohjoismaista elämäntyyliä vaalien. 

"Runsaasti kauniita, käytännöllisiä ja aikaa kestäviä tuotteita henkilöstön muistamiseen."

Tarkoin harkittuja muotoja

Iittala keskittyy muotoilussa olennaiseen. Suunnittelun kulmakivet ovat: korkea laatu, monikäyttöisyys ja esteettisyys. Ydinajatuksena on tarjota esteettisiä ja käytössä kestäviä tuotteita, joiden muoto, funktio ja laatu on tarkoin harkittu. Iittala uskoo, että ihmisillä on oikeus odottaa ostamansa muotoiluesineen kestävän eliniän, ja etteivät huolella muotoillut esineet poistu koskaan muodista.

Tuhansia värireseptejä sisältävä aarrearkku

Iittalan lasitehtaan kemistit ja mestaripuhaltajat herättävät vuosittain ajankohtaisen värin henkiin ajatoomiksi ja korkealaatuisiksi esineiksi. Vuoden 2020 lasiväri pellava on saanut inspiraationsa tuulessa huojuvista pellavapelloista ja viileästä raikkaudesta, jonka pellavaatteet tuovat kuumana kesäpäivänä.

Vastuullisuus ja ympäristö

Iittalan toiminnan jokaisessa vaiheessa suunnittelusta tuotantoon ja kierrätykseen pyritään kaikin tavoin minimoimaan ympäristövaikutukset ja lisäämään liiketoiminnan kestävyyttä.

Samaa odotetaan yhteistyökumppaneilta ja Iittala auttaa heitä kehittämään omia prosessejaan. Iittalan yhteistyökumppanit sitoutuvat allekirjoittamaan Iittalan toimintaohjeet ennen yhteistyön aloittamista. Säännöllisesti tehdyillä tarkastuksilla varmistetaan, että työtavat ovat linjassa Iittalan vaatimusten kanssa.

Ihmiset

Ydintoimintansa ohessa Iittala tukee ja sponsoroi jatkuvasti tahoja, jotka tekevät tärkeää työtä ympäristönsuojelun saralla.

Iittalan arvot kumpuavat pohjoismaisista arvoista ja elämäntyylistä. Tasapainoinen elämä, hyvinvointi, tasa-arvo ja eteenpäin katsovat ajatukset ovat Iittalan toiminnan keskiössä. 

Iittala kantaa vastuunsa työntekijöistään pitämällä huolta ihmisistä, omista työntekijöistä ja yhteistyökumppaneista, ja kunnioittaa ihmisoikeuksia sekä varmistaa työturvallisuus- ja terveys. Iittala myös tukee työntekijöitään, sillä taidokkaat, inspiroituneet ja kykenevät ihmiset ovat heidän tärkein voimavara.