Sagaform

Yli 20 vuoden ajan Sagaform on tarjonnut asiakkailleen huolellisesti valittuja, kohtuuhintaisia ja hyvin suunniteltuja lahjoja tyylikkäissä pakkauksissa. Sagaformin tuotteet sopivat useimpiin koteihin. Monipuolinen Sagaform -valikoima sisältää useita tuoteperheitä, joita voi yhdistää helposti näyttäviksi kokonaisuuksiksi tai käyttää ihan yksittäisinä tuotteina. Käytettävyys, skandinaavinen muotoilu ja erinomainen laatu ovat ominaisia Sagaformille.

Etiikka ja ympäristötyö

Onnellinen maailma tarvitsee eettisen vastuunsa ja ympäristö-vastuunsa kantavia yhtiöitä. Sagaformilla on aktiivinen strategia yritysvastuusta, joka sisältää kasvihuonepäästöjen vähentämistä, pakkausten kierrättämisen sekä työolojen parantamisen tuotteiden valmistusmaissa.

Yhteiskuntavastuu ja eettinen ohjeisto

Sagaform ei omista tehtaita vaan toimii yhteistyössä mm. lasiin ja keramiikkaan erikoistuneiden alihankkijoiden kanssa. Sagaform vaatii toimittajiaan noudattamaan Kansainvälisen työjärjestön ILO:n sopimuksia ja panostamaan ympäristöasioiden ja eettisen toiminnan jatkuvaan kehittämiseen. Eettinen ohjeisto asettaa vaatimuksen vähimmäispalkalle ja edellyttää työajan sääntelyä ja lapsityövoiman kieltoa. 

BSCI (Business Social Compliance Intiative -hanke)

Sagaform on BSCI:n aktiivinen jäsen ja tämä käsittää toimittajatarkastuksia, vuoropuhelua yhteiskuntavastuuta kantavien yhtiöiden ja kansainvälisten järjestöjen kanssa sekä eettisten ohjeistojen seurantaa.

Kierrätys ja kuljetus

Sagaform kantaa vastuun tuottajana maksaen kulut asiakkaan kierrätyspisteisiin luovuttamista pakkauksista. Vihreä pistemerkki on merkki siitä, että pakkaukset ovat kierrätettäviä.

Sagaform on osana Clean Shipping Project- verkostoa, jonka avulla pyritään arvioimaan eri rahti- ja huolintaliikkeitä niiden ympäristövaikutusten mukaan. Tavarankuljetuksessa otetaan huomioon, että kontit ja kuormat ovat aina täynnä, millä suojellaan ympäristöä tarpeettomilta matkoilta vajaalla täytöllä.

Kemikaaliturvallisuus

Sagaformin tuotteissa ei saa olla kiellettyjä aineita. Tuotteissa käytettyjen materiaalien toimittajien täytyy seurata konsernin kemikaaliluettelossa määriteltyjä standardeja. Luettelo on luotu nykyisen lainsäädännön (mm. REACH-lainsäädäntö ja EU:n ruoka-aineiden kanssa kosketuksiin joutuvia tuotteita koskevat määräykset) sekä eri toimialojen suositusten mukaisesti. Swerea IFV:n kemikaaliryhmään kuulumisen myötä,  Sagaform saa käsiinsä uutta tietoa ja osaamista kemikaaleista ja kemikaalimääräyksistä.