Leatherman

Ikonisen Leatherman-brändin monitoimityökalut ovat retkeilijöiden, vaeltajien, seikkailijoiden, rakentajien sekä työntekijöiden suosiossa. Leatherman-tuotteet ovat kestäviä ja helppotoimisia. Työkalut avautuvat yhdellä kädellä vaivattomasti ja lukittuvat paikoilleen tukevasti, jolloin työn tekeminen on helppoa. Magneettinen rakenne pitää työkalut suljettuna. 

Leathermanin taittuvista työkaluista haaveilevat pienet pojat ja jokainen mies on varmasti tyytyväinen tästä monitoimilahjasta.

"Luotettava ja monipuolinen työkalu, joka sopii lähes jokaiseen tilanteeseen."

 

 

Monitoimityökalujen synty

Leatherman on valmistanut työkaluja yli 35 vuotta, jotta ihmiset voisivat tehdä yllättäviäkin asioita, mihin tarvitaan näppäriä työvälineitä. Yritys on valmistanut erilaisia monitoimityökaluja, veitsiä, kelloja ja rannekkeita joihin on sisällytetty työkaluja. Leatherman on kuuluisa juurikin kekseliäistä monitoimityökaluistaan. Tuotteet on kehitetty helppokäyttöisiksi, niin että ne aukeavat helposti yhdellä kädellä. Myös muotoiluun kiinnitetään paljon huomiota ja osa työkaluista imitoi hyönteisiä, eläimiä tai esimerkiksi robottia. Maskuliiniset tuotteet ovat suosittuja ammattilaisilla, retkeilijöillä sekä muissa paikoissa ja tilanteissa, missä tarvitaan työkaluja kompaktissa koossa.

Oregonilainen Tim Leatherman matkusti vuonna 1975 budjettimatkalla Euroopassa ja joutui käyttämään partiolaisveistään ahkerasti, mutta olisi kaivannut myös pihtejä. Kun hän palasi kotiin, hän alkoi suunnitella monitoimityökalua. Kolmen vuoden päästä prototyyppi ja patentti olivat valmiina. Idean myynti kauppoihin takkusi aluksi pahasti, mutta hän kuitenkin onnistui lopulta. Työpariksi mukaan tuli Steve Berliner.

Ensimmäinen Leatherman-työkalu myytiin vuonna 1983 ja nykyään Leatherman on maailmankuuluisa. Ensimmäinen Leatherman työkalu oli nimeltään PST, Pocket Survival Tool ja siinä oli 13 eri työkaluosaa sekä sen sai taitettua pieneen tilaan. Tim ja Steve toivoivat ensimmäiseltä vuodelta tilauksia 4000, mutta myivätkin 30000 kpl. Seuraavalla vuosikymmenellä PST-monitoimityökalun myynti vain kasvoi. Nykyään, kuten alussakin, heitä ohjaa sama tahto ja omistautuminen toimivien työkalujen kehittämiseen.

Uusin tuotesarja on Leatherman Free, joka on myös taidonnäyte kekseliäästä suunnittelusta ja periksiantamattomasta toteutuksesta, kuten kaikki heidän aiemmatkin tuotteet. Tämän sarjan työkalut ovat vieläkin kestävämpiä kuin edeltäjänsä. Tuote sisältää useita patentoituja ratkaisuja. Leatherman-tuotteilla on 25 vuoden takuu.

Testaus

Tuotteet testataan huolellisesti ennen tuotantoon laittamista. Niitä testataan vaellusretkillä Cascade vuorilla, kalastaen Oregonin rannikolla, matkoilla idän aavikoilla. Jos työkalut toimivat täällä, niin sitten ne ovat valmiita muillekin pienille ja suurille seikkailuille tai tehtäville.

 

Tilaa uutiskirjeemme
Kaipaatko uusia lahjaideoita?
Tilaa uutiskirjeemme ja kuulet ensimmäisenä uutuuksistamme.