Lapuan Kankurit

Lapuan Kankurit on suomalainen pellava- ja villakutomo, joka kutoo kylpy- ja saunatekstiileitä sekä kattaus- ja sisustustekstiileitä luonnollisista raaka-aineista; pellavasta ja villasta. Inspiraatio tuotteisiin syntyy Suomen puhtaasta ja karusta luonnosta. Vastapainona pohjoisen hyytävälle ilmastolle tekstiileihin kudotaan roppakaupalla lämpöä ja pehmeyttä vastuullisesti ja ympäristöä kunnioittaen.

"Lapuan Kankurit luo huippudesignia luonnollisilla raaka-aineilla."

Suloisen pehmeää ja ihanan lämpöistä

Lapuan Kankurit on perheyritys, jonka juuret ovat vuonna 1917 perustetussa suvun ensimmäisessä tekstiilitehtaassa. Lapuan kankurit oppivat menneiltä sukupolvilta kankuritaidon salat, kunnioituksen kovaa työntekoa kohtaan sekä kestävän arvopohjan. Heidän työssään kudotaan ainoastaan parasta laatua ammattitaidosta tinkimättä. Tekstiilit ovat laadukkaita ja oikein hoidettuna ne kestävät vuosikymmeniä, aina sukupolvelta toiselle.

Tuotteiden design syntyy Suomen puhtaan ja karun luonnon tuoman inspiraation pohjalta. Lapuan Kankureiden tuotteet on tehty antamaan ihanaa lämpöä, suloista pehmeyttä, hellää hyvinvointia sekä kauniimpaa ja viihtyisämpää elämää.

Oma kutomo ja luonnolliset raaka-aineet

Lapuan Kankureiden kutomo on koko toiminnan sydän. Heidän intohimonaan on maailman parhaiden tekstiilien kehittäminen. Lapuan Kankureilla on rohkeutta kehittää täysin uutta ja investoida omaan tuotantoon. Heidän oma kutomonsa, monipuolinen laitteisto ja sen nuoret, ennakkoluulottomat taitajat, sekä vuosikymmenien kokemuksen omaavat ammattilaiset mahdollistavat jokapäiväisen tuotekehityksen.

Huippudesign kudotaan Lapualla, keskellä pohjalaista lakeutta käyttäen vain luonnollisia raaka-aineita. Tuotantoketjun jäljitettävyydeksi Lapuan Kankurit pitävät koko toiminnan langasta valmiiksi tuotteeksi saakka omissa ja sidosryhmiensä käsissä.

Pellava

Ekologinen pellava on luonnonmateriaali, joka tuntuu miellyttävältä, imee tehokkaasti kosteutta ja kuivuu nopeasti. Siksi se sopii erinomaisesti pyyhkeisiin, tyynyihin ja asusteisiin. Pellavafrotee on miellyttävän karhea. Se elvyttää pintaverenkiertoa ja hellii ihoa.
Luonnostaan allergisoimaton ja antibakteerinen pellavakuitu on luja luonnonkuitu, joka kiiltää kauniisti ja hylkii likaa. Kattaustekstiileihin erinomaisesti sopiva pellava on silitettynä hohtavan sileä, koska siinä on luonnostaan kiiltoa.

Pellava rypistyy, koska kuitu on vahva ja joustamaton. Valmiiksi mukavan ryppyinen 100% pesty pellava on rento, helppo ja tyylikäs materiaali.
Pellava kestää äidiltä tyttärelle ja isältä pojalle. Se pehmenee ja paranee käytössä vuosien myötä.

Pellavanviljely ylläpitää ekosysteemin tervettä monimuotoisuutta ja pohjavedet säästyvät, sillä pellava ei vaadi paljon lannoitteita eikä lainkaan keinokastelua, vaan kasvaa sateen voimalla. Lapuan Kankureiden käyttämä pellava on pitkäkuituista aivinapellavaa, joka kasvatetaan ja kehrätään Öko-Tex-standardin mukaan Euroopassa.
Masters of Linen -kutomona Lapuan Kankurit on osa jäljitettävää 100% eurooppalaista ketjua.

Villa

Villa on aito luonnontuote, jonka parhaita ominaisuuksia on lämmöneristyskyky ja villa pitää lämpimänä talvipakkasella ja tuntuu mukavan viileältä kesäkuumalla. 
Kuohkean kuosinsa pitävä villa on aito luonnonmateriaali, joka hylkii likaa ja pysyy puhtaana pitkään.

Villa ei pölyä, koska se säätelee kosteutta niin, etteivät pölypunkit viihdy siinä.
Antistaattisena materiaalina se ei myöskään vedä puoleensa pölyä ja nukkaa. 
Vaikka villa on todella pitkäikäistä, se on myös 100% biohajoavaa. 
Lapuan Kankureiden käyttämä villa 100% puhdas uusi villa on pääasiassa peräisin Uuden-Seelannin ja Etelä-Afrikan tiloilta ja mohairlanka Etelä-Afrikasta. Kaikki villat kehrätään EU-alueella. Tuotantoketjussa ei esiinny "mulesingia".

Tencel

Lapuan Kankureiden kehittämä pellva-tencel on tekninen, pehmeä ja imukykyinen tekstiili.

Tencel on erittäin imukykyinen muuntokuitu. Pellava-tencel-kankaan laatu ja imukyky ovat ylivoimaisia erityisesti kylpytuotteissa ja materiaali hellii ihoa samalla, kun se on antibakteerinen ja hygieeninen.

Tämä ympäristöystävällinen kuitu valmistetaan selluloosasta ympäristöä säästävin menetelmin. Patentoitu tuotantoprosessi on ekologinen säästeäen sekä luontoa, että vettä.
Tencel on eurooppalainen keksintö, ja kaikki Lapuan Kankurien käyttämä pellava kasvatetaan ja kehrätään Euroopassa.
Pellava-tencel valittiin Toimittajien tusinaan 2014 ja mukaan myös Finnish Design Yearbook 2014–2015 -kirjaan.

Bio-orgaaninen puuvilla

Bio-orgaaninen puuvillaluonnonkuitu, joka koostuu lähes pelkästään selluloosasta. Se on hengittävä ja pehmeä luonnonmateriaali, joten se sopii erinomaisesti pellavan kumppaniksi. 

Lapuan Kankurit värjäävät pienen osan puuvillalangoista Keski-Euroopassa, ja pääosan Suomessa Lappajärvellä, kutomomme lähistöllä. 
Käytössä oleva bio-orgaaninen puuvilla on kehrätty Euroopassa Öko-Tex-standardin mukaisesti ja sitä viljellään kontrolloidusti, joten tekstiiliketju viljelystä myyntiin asti on läpinäkyvä. IMO-sertifikaatti takaa vastuullisen tuotantoketjun.

Mohair

Aito mohairvilla on hohtavan silkkimäinen, pehmeä ja lämmin luonnonmateriaali, joka saadaan angoravuohesta. Hohtavan kiiltävä mohairvilla on erittäin kestävää ja talvella se pitää kylmän loitolla ja kesäkuumalla käyttäjänsä viileänä. 

Lapuan Kankureiden mohairtuotteet on valmistettu eteläafrikkalaisesta mohairlangasta ja Euroopassa kehrätystä Uuden-Seelannin villasta. Lanka sisältää hyvin pieniä jäämiä nylonia.