Clique

Clique valmistaa laadukkaita, mutta edullisia sporttisia ja klassisia käyttövaatteita. Ne on suunniteltu siten, että ne sopivat hyvin esim. yritysten työvaatteiksi, yhtenäistä me-henkeä luomaan sekä profilointiin.

Clique tuotteet on jaettu kolmeen kategoriaan: Basic, Classic ja Premium. Basic-ryhmässä on laaja valikoima tuotteita ja runsaat värivaihtoehdot sekä edulliset hinnat. Classic-ryhmän vaatteet ovat erittäin laadukkaista materiaaleista tehtyjä ja vaatteen istuvuuteen on kiinnitetty paljon huomiota. Premium-ryhmän tuotteissa on runsaasti yksityiskohtia sekä erikoismateriaaleja ja ne ovat profiilivaatteiden luksusta.

 

Luomupuu­villasta valmistettu Premium-mallisto

Clique Organic Cotton mallisto on vastuullinen valinta. Kaikki kuvaston tuotteet on valmistettu luomupuuvillasta. Vaatteet ovat yhtä laadukkaita ja hyvin istuvia kuin muutkin Clique Premium -tuotteet ja niiden ekologisemmista tuotantomenetelmistä hyötyvät sekä ympäristö, että tuotantoon osallistuvat ihmiset. Luomupuuvilla on parempi vaihtoehto maaperän, ekosysteemin ja ihmisen terveyden kannalta, koska tuotannossa käytetään luonnollisia viljelyprosesseja myrkyllisten kemikaalien ja geenimuunneltujen organismien sijaan.

Yrityksen yhteiskunta­vastuu

Yrityksessä otetaan huomioon sekä yhteiskunnalliset että ympäristöasiat. Ekologinen jalanjälki halutaan mahdollisimman pieneksi ja valmistajien työoloihin kiinnitetään huomiota. Cliquella on käytössä mm. seuraavat standardit:

Öko-Tex Standardi 100

Cliquen tuotteilla on Ökö-Tex Standard 100®, joka on yksi tunnetuimmista tekstiilistandardeista, joka takaa, että vaatteet eivät sisällä haitallisia aineita. Öko-Tex-standardi 100 on kansainvälinen tekstiilien testaus- ja sertifiointijärjestelmä, joka kehitettiin vuonna 1992. Sitä noudattavat yritykset saavat hakea tuotteilleen Ökö-Tex 100 kansainvälisen ympäristö- ja tuoteturvallisuusmerkin. Standardi rajoittaa tiettyjen haitta-aineiksi katsottavien tekstiilikemikaalien käyttöä. 

Sertifikaatin myöntää riippumaton tutkimuslaitos. Vastuut on jaettu 17 testauslaitokselle, joilla on 40 maailmanlaajuista toimipaikkaa. Sertifikaatin kriteerit perustuvat tuoreimpiin tutkimuksiin ja niitä päivitetään jatkuvasti. Serfikaatti myönnetään kerrallaan yhdeksi vuodeksi.

Clean Shipping Index

Clean Shipping Index (CSI) on voittoa tavoittelematon organisaatio, joka tarjoaa laivoille ja varustamoille vapaaehtoisen ympäristömerkin ja tarjoaa markkinakannustimia puhtaaseen merenkulkuun. Se on työkalu ympäristön edistämiseen merenkulkualalla.

Textile Exchange

Textile Exchange tekee tiiviisti yhteistyötä tekstiilien toimitusverkoston kaikkien sektorien kanssa. Järjestö määrittelee ja jakaa viljelyyn, materiaaleihin, käsittelyyn, jäljitettävyyteen ja tuotteiden hävittämiseen liittyviä parhaita käytäntöjä, jotka vaikuttavat positiivisesti vesistöihin, maaperään, ilmaan, eläimiin ja ihmisiin. Clique pyrkii jatkuvasti kehittämään toimintaansa ja saamaan tekstiilialalla aikaan positiivista muutosta. 

Amfori BSCI

Amfori BSCI:hin kuuluva yritykset kiinnittävät erityistä huomiota hankintaketjunsa ihmisoikeuskysymyksiin ja työoloihin maissa, joissa riskit ihmisoikeusloukkauksille ovat suurimmat. Sosiaalisen vastuun auditoinneilla ja sertifioinneilla arvioidaan mm. tuotannon työolojen turvallisuutta, työntekijöiden palkkausta ja työaikoja sekä järjestäytymis- ja neuvotteluoikeutta.  Lapsi- tai pakkotyövoiman käyttö on ehdottomasti kielletty.